Sommarskola i klassisk arkitektur

Engelsbergs sommarskola i klassisk arkitektur är en intensiv fyraveckorskurs i tillämpad klassisk arkitektur, som arrangeras på Engelsbergs herrgård, belägen två timmar norr om Stockholm. Engelsbergs bruk, där herrgården ligger, är en historisk miljö för järnframställning och klassad som världsarv av Unesco. Idag används anläggningen för seminarier och andra aktiviteter i Ax:son Johnsons stiftelses regi.

Kvällsstudier på Engelsberg 2016.

Kursen, som genomförs i samarbete med International Network for Traditional Building, Architecture & Urbanism (INTBAU), drivs av ledande praktiker och akademiker inom modern klassisk arkitektur. Praktiska och teoretiska kurser varvas med diskussioner och debatt. Kombinationen av individuella projekt, grupparbete och individuell undervisning ger en unik undervisningsmiljö för både studenter och praktiserande arkitekter på alla nivåer.

Elever från många delar av världen i alla åldrar medverkade

I kursen ges utrymme för diskussion och debatt och en möjlighet att utveckla och förbättra befintliga kunskaper, men den utmanar också till kritiskt och kreativt tänkande. Alla deltagare skapar egna designförslag som bygger på kunskaper och observationer från kursen.